VÅR BERÄTTELSE

Under våra första år tillsammans i Arvika, gjorde vi flera olika musikprogram som vi framförde med sång, gitarr och piano. Det blev visor av Stefan Demert, sånger av Dan Andersson, Olle Adolfsson, tonsatta dikter av Birger Sjöberg, Gustaf Fröding, Bo Setterlind och en hel del annat. Det blev konstutställningar i Arvika och på Gammelvâla. Gunnar spelade Anders i Värmlänningarne och Kicki spelade fiol i orkestern och i Brunskog-Mangskogs spelmanslag. 

Konsten spelar stor roll för oss. Måleri och design har funnits med länge. Det har blivit många utställningar genom åren. Musiken har också varit viktig för oss. Vi har skrivit sånger som tonsatts av Malin Gustafsson, Hans Nordenborg och Erland Hildén. Musiken finns på CD och vi har framfört sångerna med olika körer. Vi har hittills gett ut 6 böcker; Ett dussin russin, med sånger om årets månader. Grekiska Livstycken, med kvinnors berättelser om livet i Grekland. Under Tamarisken med Gunnars krönikor i Värmlands Folkblad. Omvägar Hemåt med Gunnars samlade dikter under 15 år. Grekisk Sallad och Halvt Kilo Rött med dikter och teckningar från Grekland. Nu fortsätter vi det som vi tycker är roligt; att lära oss mer om färg och form, om berättelsens magi och musikens kraft.

Sedan blev det KULTURSTUGAN

KICKI OCH GUNNAR LIDÉN
KICKI OCH GUNNAR LIDÉN

om gunnar

roligt minne

Vi spelade Wermlänningarne på Soliden-scenen på Skansen i Stockholm. Under Värmlandsvisan, ställde sig värmlänningar upp med handen på hjärtat och sjöng med.

god inspiratör

Staffan Tunström, Eskil Burman och Bertil Krantz gjorde allting möjligt inom musiken i Arvika.

Pressmaterial & filer

För mer information e-posta till info@kulturstugan.se eller ring 0708 746 333

Hört på sta´n

Dikterna har en bra skruv på slutet.  /Elisabeth