TACKSAMHET

Vi brukade grilla lamm till påsken
för att minnas den grekiska våren
när vintern öppnar sig för sommaren
och solen lyser in i öppen grav.

Allt var annorlunda den här påsken
och vi fick två gösfiléer från Gapern,
vi tillagade fisken på mormor Sveas vis
med mycket smör, salt och grädde.

Livet blir inte som vi tänkt oss i år
när lamm blir fisk och bröd blir rosor
som vi ställer på bordet i tacksamhet
över allt som vi brukade ta för givet.

Ur Återseende, utkommer hösten 2020.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Staffan » NATTMUSIK:  ”Vad fint du fångar Sonjas musik i dina ord! Tack!”

  • Karin Axelsson » MATVRAK:  ”Snyggt tecknat och fyndigt skrivet, wie ûblich!!”

  • Kerstin » HOPPET:  ”Så bra! ”

  • Kicki Lidén » AKROPOLIS I LYSEKIL:  ”Där har jag suttit en het julidag och njutit av utsikt och svalare vindar”

  • Ingrid Fragakis » AKROPOLIS I LYSEKIL:  ”En underbar skildring av Lysekil/Parthenon! Längtar efter att läsa boken. Kram f..”

Bloggarkiv