NYTT VÄRMLANDSMÖNSTER

Värmlands 18 kommuner finns nu med på nya Värmlandsbrickan, som nu kommit från fabriken Åry Trays. Glasunderlägg (coasters) finns också med samma motiv i ask om fyra st. Värmlandsmotivet säljs hos Värmlands Hemslöjd, Konsthantverkarna Karlstad och Värmlands Museum.

KÖREN STÄMMA

I februari sjöng STÄMMA på Värmlands Museum vid firandet av Internationella Kvinnodagen. Dirigenten Kicki Lidén utvidgar nu sin kör från 8 till 12 röster. 

ETT SVENSKT JULORATORIUM

Konsert kl 18. Juloratorium av Erland Hildén. Uruppförande. Texter: Lennart Widing, Gunnar Lidén och evangelisten Matteus. Medverkande: Örgryte kyrkokör, Cantando, instrumentalister ur Göteborgsoperans orkester. Sångsolister: Linnéa Sjösvärd, Rasmus Karlsson och Mari Lindbäck. Dirigent Erland Hildén. Välkomna till Örgryte Nya Kyrka strax före jul.

HÖSTSALONGEN PÅ VÄRMLANDS MUSEUM

Värmlands Konstnärsförbund firar i år 100-årsjubileum. Höstsalongen visar 228 verk av 147 konstnärer. Hundraåringen Gerd Göran är hedersgäst på utställningen och har gjort omslaget till katalogen. Läs mer om utställningen.

VÄRMLANDS BOKFESTIVAL

Värmlands bokfestival 2019 arrangeras på Nöjesfabriken i Karlstad den 22-23 november. Det här är festivalen för dig som gillar berättelser. Programmet innehåller allt från traditionell litteratur och föreläsningar till spelkultur, serier och praktiska workshops. Målet är att du, oavsett ålder, ska kunna hitta något för dig. Kulturstugan deltar med bokbord och samtal på scen.

NYA BÖCKER

Nu ligger två nya böcker i hyllan med blandat innehåll. Ostmästaren är berättelsen om en resa med vår husbil Hildur till Frankrike i maj 2019. Boken innehåller dikter och teckningar, foton och berättelser med personliga iakttagelser från de små byarna längs de smala vägarna med goda ostar och smakrika viner.
Rörlighetens Gränser är fjärde boken med Gunnars dikter och teckningar. Den här gången handlar det om rörligheten med husbil och kroppens rörlighet med begynnande stelhet och ledvärk som kan hållas tillbaka med träning. De tidigare böckerna; Grekisk sallad, Halvt kilo rött och Körsbärsträdet snöar finns att beställa från Kulturstugans webshop.

Konstmässa PÅ ALMARS GÅRD

Vi var ett femtontal konstnärer som ställde ut tillsammans på Konstmässan på Almars Gård i september. Konsthallen ligger ca en mil norr om Karlstad, längs östra sidan Klarälven i Skived. Gunnar invigningstalade när konstmässan öppnade på lördagen den 28 september. 

VERNISSAGE OCH BOKSLÄPP

28 teckningar ur boken Körsbärsträdet snöar ställdes ut på restaurang Blå kök & bar vid stora Torget i Karlstad. Boksläppet och vernissagen den 17 december blev en trevlig tillställning med många goda möten och samtal. Cornelia och Malle som driver Blå hade arrangerat allt på ett jättebra sätt.

Andlighet i öppna landskap. Artikel i Säffle-Tidningen, torsdag 1 november 2018 av Marina Johansson om Gunnars utställning på Silvénska Villan i Säffle som öppnar på lördag 3 november kl 13. Läs artikeln här under.
Se bilder från utställningen

NYHET

Det nya Värmlandsmönstret finns nu som bricka och som glasunderlägg i 4-pack. 

Värmlandsmönstret finns också som inramad tavla. Säljs hos Värmlands Hemsöjd. 

Läs också recension av "Körsbärsträdet snöar" här >