ÅTERSEENDE

ÅTERSEENDE. Teckningar och dikter. Under Coronapandemin blev minnen viktiga för att se vad som är värdefullt och hoppas på framtiden. Pris 120.- kr + frakt 60.-.  Skriv din adress. Jag skickar i vadderat kuvert hem till dig.
Swisha 180.- kr till 1233813789
Läs ett par sidor ur nya boken Återseende här >

HALVT KILO RÖTT

Dikter och teckningar från vardagslivet i Grekland under åren 2014-2016. På tavernan är det vanligt att man beställer in ett halvt kilo av husets röda vin till maten. Gästfriheten är stor i Grekland. Texter och bilder: Gunnar Lidén. Läs ett par sidor ur boken.

RÖRLIGHETENS GRÄNSER

Rörlighetens gränser handlar om att inte fastna i gamla hjulspår. Färdigheter behöver hållas igång. Med vår lilla husbil Hildur tar vi oss till platser som vi inte ens visste om innan vi gav oss ut på vägen. Med en husbil är vi rörliga.  Rörlighetens gränser flyttas med en rullande bostad.
Text och bild: Gunnar Lidén

GREKISK SALLAD

Gunnar har ritat och skrivit nästan dagligen under 6 år i Grekland, där allt mellan kaotiska demonstrationer på gatorna till lyckliga familjefester på familjetavernan hör till vardagen. 
Dikter och teckningar är från 2011-2013. Läs ett par sidor ur boken.

KÖRSBÄRSTRÄDET SNÖAR

Körsbärsträdet snöar handlar om att komma hem och längta ut igen. Det är lättare att resa ut än att återvända. Det går inte att återvända till det som var när vi reste iväg. Det som var finns inte kvar och jag har förändrats under åren utomlands. Boken handlar om att bo utomlands och komma tillbaks.
Text & teckning: Gunnar L

OSTMÄSTAREN I POLIGNY

När körsbärsträdet blommade som allra vackrast, packade vi Hildur, vår husbil, med kläder och mat för resa genom Tyskland till Frankrike. Där skulle vi möta vänner från Klässbol som startat en vecka före oss och hade rest genom Schweiz och Italien. Om allt gick som det var tänkt, skulle vi mötas i en liten by i Frankrike med namnet Poligny. Text & teckning: Gunnar L

UNDER TAMARISKEN

Efter flytten till Athen 2010 började samarbetet med Värmlands Folkblad, VF, där Gunnar skrev krönikor om livet i Athen och på öarna och fastlandet. Nu är krönikorna samlade i boken som har namn efter trädet som växer vid stranden och samlar fukt från havsluften när torkan blir besvärlig, vilket den ofta gör i Grekland. Läs ett par sidor ur boken.

GREKISKA LIVSTYCKEN

37 svenska kvinnor har intervjuats om hur det var att flytta till Grekland och gifta sig med en grek och komma in i hans familj och kultur. Frågor om jämställdhet, frihet och barnuppfostran kan skilja sig mycket mellan Sverige och Grekland. Kicki och Gunnar ställde frågor som fick väldigt olika svar. Läs ett par sidor ur boken här.

SÅNGER FRÅN BALKONGEN

Tillsammans med tonsättaren och musikern Malin Gustafsson har Gunnar och Kicki arbetat fram texter, musik och bilder till berättelsen om hur det är att bo och arbeta i Athen. Här finns sånger om havet, staden, religionen, demonstrationer och politik och mycket annat som präglar staden där antiken och framtiden ständigt möts. Läs ett par sidor ur boken här.

OMVÄGAR HEMÅT

Gunnars samlade dikter från åren 2001-2016. Här finns texter som blivit tonsatta, från Ett dussin russin, Sånger från balkongen, Stjärnans färd och Vi spänner upp en himmel, samt Frihetens Band.
Läs ett par dikter ur boken.

ETT DUSSIN RUSSIN

Om årets tolv månader handlar boken där Malin Gustafsson gjort musiken och Gunnar skrivit texterna. Kicki har prövat fram materialet tillsammans med sin barnkör i Alster. Två Airedale-terrier, Sally och Kajsa, är berättare som leder oss genom årstiderna och lyfter fram månadernas olika äventyr. Läs ett par sidor ur boken.