HALVT KILO RÖTT

Dikter och teckningar från vardagslivet i Grekland under åren 2014-2016. På tavernan är det vanligt att man beställer in ett halvt kilo av husets röda vin till maten. Gästfriheten är stor i Grekland. Texter och bilder: Gunnar Lidén. Läs ett par sidor ur boken.

GREKISK SALLAD

Gunnar har ritat och skrivit nästan dagligen under 6 år i Grekland, där allt mellan kaotiska demonstrationer på gatorna till lyckliga familjefester på familjetavernan hör till vardagen. 
Dikter och teckningar är från 2011-2013. Läs ett par sidor ur boken.

OMVÄGAR HEMÅT

Gunnars samlade dikter från åren 2001-2016. Här finns texter som blivit tonsatta, från Ett dussin russin, Sånger från balkongen, Stjärnans färd och Vi spänner upp en himmel, samt Frihetens Band.
Läs ett par dikter ur boken.

UNDER TAMARISKEN

Efter flytten till Athen 2010 började samarbetet med Värmlands Folkblad, VF, där Gunnar skrev krönikor om livet i Athen och på öarna och fastlandet. Nu är krönikorna samlade i boken som har namn efter trädet som växer vid stranden och samlar fukt från havsluften när torkan blir besvärlig, vilket den ofta gör i Grekland. Läs ett par sidor ur boken.

GREKISKA LIVSTYCKEN

37 svenska kvinnor har intervjuats om hur det var att flytta till Grekland och gifta sig med en grek och komma in i hans familj och kultur. Frågor om jämställdhet, frihet och barnuppfostran kan skilja sig mycket mellan Sverige och Grekland. Kicki och Gunnar ställde frågor som fick väldigt olika svar. Läs ett par sidor ur boken här.

SÅNGER FRÅN BALKONGEN

Tillsammans med tonsättaren och musikern Malin Gustafsson har Gunnar och Kicki arbetat fram texter, musik och bilder till berättelsen om hur det är att bo och arbeta i Athen. Här finns sånger om havet, staden, religionen, demonstrationer och politik och mycket annat som präglar staden där antiken och framtiden ständigt möts. Läs ett par sidor ur boken här.

ETT DUSSIN RUSSIN

Om årets tolv månader handlar boken där Malin Gustafsson gjort musiken och Gunnar skrivit texterna. Kicki har prövat fram materialet tillsammans med sin barnkör i Alster. Två Airedale-terrier, Sally och Kajsa, är berättare som leder oss genom årstiderna och lyfter fram månadernas olika äventyr. Läs ett par sidor ur boken.