BIO        |          STATEMENT          |             CV            |             PRESS


OM GUNNAR

Gunnar Lidén växte upp i Årjäng, i västra Värmland. Hans pappa var konstnär och målade porträtt, naturmotiv och berättande bilder med lokalhistoriskt och religiöst innehåll. Gunnar fick tidigt intresse för teckning och måleri och tillsammans med pappa Erik och hans konstnärsvänner gjordes många målarresor som resulterade i utställningar.

Åren i Stockholm innebar upptäckten av konstgallerier och ett år på Gerlesborgs målarskola i Gröndal. Parallellt med måleriet studerade Gunnar teologi och prästvigdes för Karlstad stift 1979. Måleriet har sedan dess funnits med vid sidan om tjänsten som präst i Svenska kyrkan, och utställningar har varit ett sätt att skapa en arena för möten med människor kring olika teman i konsten.

Greklandsåren 2010-2016 innebar möten med kulturen kring Medelhavet, annorlunda ljus och ett annat sätt att leva och umgås. Tecknandet och skrivandet tog fart och blev ett viktigt sätt att reflektera och bearbeta nya och annorlunda intryck.

Efter pensioneringen 2016 har måleriet fått större utrymme och samverkar nu i utgivning av böcker med illustrerade dikter.